PE Accounting

PE Accountings snabba tillväxtresa

PE Accounting har vuxit kraftigt sedan starten 2011. Den snabba tillväxttakten och deras fokus på leadsgenerering ställer höga krav på sälj och marknad.

Innehållsförteckning
”Vi fick hjälp att växa och finna rätt tonalitet” – PE Accountings snabba tillväxtresa

PE Accounting har vuxit kraftigt sedan starten 2011. Den snabba tillväxttakten och deras fokus på leadsgenerering ställer höga krav på sälj och marknad.

”Smarkify är en viktig pusselbit i vår tillväxtresa. Det är ett tryggt, flexibelt och idérikt samarbete”, menar Pontus Björnsson, VD för PE Accounting.

PE Accounting grundades för 10 år sedan. Framgångarna har varit stora. Tillskillnad från många av sina konkurrenter så erbjuder PE Accounting automatiserade processer i kombination med kunniga ekonomer som stöttar kunderna med allt, inklusive lön. Det är en trygg och modern helhetslösning som hittills har hjälpt över 800 konsultbolag och SaaS-bolag att växa snabbare.

Vi vill revolutionera bokföringsbranschen och ändra sättet världen ser på bokföring. Från ett nödvändigt ont till att realidsuppdaterade siffror nu ger en trygg bas för beslutsunderlag, berättar Pontus Björnsson, VD. Vi är otroligt stolta över att ha fått Di Gasell 6 år i rad . Det visar att vi gör ett bra jobb och att vi har ett starkt erbjudande.

Men en snabb tillväxtresa innebär även utmaningar. PE Accounting arbetar kontinuerligt med Inbound marketing och HubSpot som plattform, men till en början såg de inte resultatet som de var ute efter. För att ta nästa steg behövde de nya infallsvinklar, nya aktiviteter och stöd kring content-produktion och leadsgenererande kampanjer.

Vi hade ett behov av att stärka upp sälj- och marknadsavdelningen. Smarkify har hjälpt oss i flera led under utvecklingsprocessen och förstod våra utmaningar tidigt, berätta Camilla Drangel, marknadsspecialist på PE. De har varit flexibla och stöttat oss på ett väldigt professionellt och engagerat sätt när vi har vuxit till ett större bolag.  

Tydliga processer med fokus på leadsgenerering  

För att få till smidiga processer och nå de höga leadsmålen satsade de på att skapa ett friktionsfritt samarbete mellan sälj och marknad.

Det är viktigt att springa på rätt leads och ha en plan för det man gör på både sälj och marknad, berättar Camilla. Med Smarkifys hjälp fick vi till en tydlig årsplan, en smidig uppdelning mellan olika nyckelroller inom teamen, rätt KPI:er samt interna processer för vår marknadsföring och hanteringen av inkommande leads.  

Under tiden kunde PE Accoutning satsa på att utöka sina egna resurser och bygga upp ett starkt marknadsteam inhouse.  

Marknad är helt central roll i vår tillväxtresa, berättar Pontus. Konsulter från Smarkify har stöttat oss med ledning och coaching av teamet. De har haft nyckelroller som interims sälj- och marknadschef samt rådgivare under vår resa.  

Utöver stöd med marknadsresurser har PE Accounting lanserat en ny hemsida med ett helt nytt uttryck och tonalitet. Samtidigt har content-produktionen fortsatt med landningssidor, bloggar, artiklar, social media-inlägg och nya kundcase.

Content är en väldigt viktig del av vår marknadsföring, och det får inte bli en flaskhals. Vi vill utbilda och inspirera våra följare och potentiella kunder. Vi vill sticka ut och skapa värde med vårt content. Smarkify hjälpte oss att hitta effektiva processer och rätt tonalitet content-produktionen, berättar Camilla.  

Läs även: Få säljarna att använda och älska ditt content

”Smarkify har gett oss värdefull flexibilitet”

Ett bolag som växer så mycket som PE Accounting, går igenom olika utvecklingsfaser inom sälj och marknad.  

Samarbetet med Smarkify har alltid fokuserat på leadsgenerering, berättar Camilla. De blev en del av teamet och kom snabbt i sin roll. Vetskapen om att de alltid levererar i tid, är tillmötesgående och mångsidiga är viktig för oss. Särskilt när vi går igenom en så stor förändring och bygger upp bolaget för ännu starkare tillväxt.

PE Accounting ser nu fram emot att fortsätta satsningen på sin sälj- och marknadsfunktion.  

Marknads roll blir viktigare i takt med digitaliseringen och här kommer vi att fortsätta vår satsning. Smarkify har kompetensen inom både sälj och marknad och de har gett oss värdefull flexibilitet. När vi behöver hjälp, vet vi var vi ska vända oss, menar Pontus.

Läs även: 8 SNABBA TIPS - Skriv bra reklamtexter som säljer